DOLAR 32,3848 0.16%
EURO 35,4629 0.15%
ALTIN 2.322,820,18
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

105 okunma

Ehliyetsiz sürücü kurbanı Dilara’nın 2 yıl sonra evinde ilk bayramı

ABONE OL
22 Nisan 2023 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Bornova ilçesinde, 2 yıl önce ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki araştırma görevlisi Dilara Aldanoğlu’nun tedavisi evinde sürüyor.

Ablasının bakımını üstlenen kardeşi Açelya Aldanoğlu, bayrama hem buruk hem de umutlu gireceklerini belirterek, “En büyük hayalim ablamın ayağa kalkması” derken annesi Yasemin Aldanoğlu ise “Kızım 3 bayramı hastanelerde geçirdi, biz de yanındaydık. Bu bayramı sevenleriyle evde geçirecek.” ifadelerini kullandı.

Ehliyetsiz sürücü İsa E. (27) yönetimindeki 35 BAP 500 plakalı otomobille Sude Solak’ın kullandığı 35 AUD 304 plakalı motosiklet, kavşakta çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle kaskı takılı sürücü Solak ile arkasında oturan ve kask takmadığı belirlenen Dilara Aldanoğlu, yaralandı.

Çağırılan ambulanslarla yaralılar Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Solak tedavisinin ardından taburcu oldu. Beyin travması ve buna bağlı kanama geçiren Dilara Aldanoğlu, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI VE BİLİNCİ KAPALI

Yaklaşık 7,5 aydır hastanede yatan, solunum cihazına bağlı, bilinci kapalı olan Dilara’nın tedavisi hastane odasına çevrilen evinde sürüyor.

Hemşirelik eğitimi alan, mezunu olduğu Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Aldanoğlu’nun yılbaşında ailesine sürpriz yapmak için İzmir’e geldiği belirtildi. Kazadan sonra gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen otomobil sürücüsü İsa E. ise serbest bırakıldı.

EN BÜYÜK HAYALİ ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞMASI

Ablasının bakımını üstlenen kardeşi Açelya Aldanoğlu, ablasının kafatasını aldıklarını belirtti.

“Önümüzdeki günlerde yapay kafatası takılacak. Ablamın şu an sadece refleks ve mimikleri var. Acı karşısında tepki veriyor.” diye konuşan Açelya Aldanoğlu, “Küçük küçük çıkardığı sesler var. İlk başlarda bunların hiçbiri yoktu. Her gün düzenli olarak fizik tedavi görüyor.” diyerek tedavi sürecine ilişkin bilgi verdi.

Özel olarak kullandığı ilaçlarının mevcut olduğunu getiren kardeş Aldanoğlu, “Ablama bebek gibi bakıyoruz ama bazı tedavileri görmesi gerek, yurt dışından ilaç getirilmesi gerek. Beyin kök hücre nakli olursa, yüzde 50 ölen hücrelerinin canlanma ihtimali bulunuyor.” dedi.

Tedavi masraflarına yetişmeye çalıştıklarını dile getiren Açelya Aldanoğlu, şöyle devam etti:

“Bayrama buruk girdik. Bir yanımız çok buruk, bir yanımız ise ümitli. En büyük hayalim ablamın ayağa kalması, bizleri tanıması, eski sağlığına kavuşması, yeniden hemşire üniformasını giymesi.”

“DİLARA BU BAYRAMI SEVENLERİYLE EVDE GEÇİRECEK”

Dilara’nın annesi Yasemin Aldanoğlu ise “Kızım Dilara 1 yıl 4 aydır yatağa bağlı. 3,5 ay anestezi yoğun bakımda kaldı. 4 ay da palyatif serviste tutuldu.” dedi.

O süreçte kendilerinin de Dilara’nın yanında olduğunu dile getiren anne Aldanoğlu, “Bakımı öğrenip evimize getirdik. Salonumuzu yoğun bakım servisine çevirerek makinelere bağlı şekilde bakımını yapıyoruz. Maddi olarak zorlanıyorum. Bugüne kadar sevenlerimiz yardım etti. Kızım annesinden şifa bekliyor, ben de destek bekliyorum. Kızım 3 bayramı hastanelerde geçirdi, biz de yanındaydık. Bu bayramı sevenleriyle evde geçirecek.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş