DOLAR 32,3175 0.2%
EURO 35,1484 0.04%
ALTIN 2.294,080,74
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

68 okunma

Türk gemisinde kaçak göçmen krizi: Mürettebatın güvenliği sağlandı

ABONE OL
10 Haziran 2023 03:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Türkiye’den Fransa’ya giderken kaçak göçmenlerce alıkonulan Türk gemisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Crosetto, “Napoli yakınlarında, kaçak göçmenler tarafından alıkonulan bir Türk gemisi var. Gemiye İtalyan özel kuvvetleri müdahale ediyor. Onlar, geminin kontrolünü tekrar ele aldılar ve mürettebatı serbest bırakıp kaçak göçmenleri etkisiz hale getirmeleri gerekiyor. Nasıl geliştiğini bilmediğimiz şekilde 15 kaçak göçmen var, bunlardan 2-3’ü silahlı. Bu kişiler, 22 mürettebatı alıkoyup Türk gemisinin kontrolünü ele geçirdi. Brindisi’de konuşlu özel kuvvetler, müdahale etti.” ifadelerini kullandı.

İtalyan basınında çıkan haberlerde de söz konusu kaçak göçmenlerin hangi milletten olduğunun bilinmediği ve mürettebatın gemide kilitli bulunduğu bölmeden acil yardım çağrısı vermesi üzerine özel kuvvetlerin operasyon yaptığı belirtildi.

MÜRETTEBATIN GÜVENLİĞİ SAĞLANDI

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kaçakların alınması için Napoli’ye yönlendirilen Galata Seaways gemisine İtalyan güvenlik güçleri müdahale etmiş, mürettebatın güvenliği sağlanmıştır. Arama faaliyetleri devam ederken süreç Sn. Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun koordinasyonunda AAKKM tarafından takip edilmektedir” denildi.

OLAY

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün saat 11.20’de DFDS Denizcilik ve Taşımacılık AŞ yetkililerinden Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine (AAKKM) gelen ihbarda, “Yalova’dan Fransa’nın Sete Limanı’na seyretmekte olan Türk bayraklı GALATA SEAWAYS isimli gemide yaklaşık 15 kaçak şahıs tespit edildiği, kaçakların gemi içinde ellerinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının kameralarla belirlendiği, gemi personelinin kendilerini yaşam mahalli ve makine dairesine kilitleyerek güvene aldıklarının bildirildiği” aktarılmıştı.

Açıklamada, gemi kaptanı ve şirket yetkilileriyle yapılan değerlendirme sonucunda, AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile irtibata geçildiği, gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma’nın onayı doğrultusunda İtalya’nın Napoli limanına doğru geminin seyrine karar verildiği belirtilmişti.

Açıklamada, “MRCC Roma tarafından gemi ile ilgili olarak talep edilen Gemi Güvenlik Planı dahil diğer dokümanlar kendilerine gönderilmiştir. Geminin, saat 17.00’de Napoli’ye varması planlanmakta olup, İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapılmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca takip edilmektedir.” ifadeleri kullanılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş