DOLAR 32,3390 0.26%
EURO 35,1338 -0.03%
ALTIN 2.308,441,37
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

90 okunma

Küçük kızı zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete para cezası

ABONE OL
12 Mayıs 2023 11:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Serik ilçesinde tarihi geçmiş köfte satan ve bir kişinin zehirlenmesine neden olan markete para cezası verildi.

Hüseyin Dalıç, geçen yıl 14 Temmuz’da kızı Ayşe Sare Dalıç’ın köfte yemek istediğini söylemesi üzerine Boğazkent Mahallesi’ndeki bir marketten hazır köfte satın aldı.

Annesi tarafından pişirilen köfteleri yiyen Ayşe Sare’de bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görülmeye başlandı. Hüseyin Dalıç, kontrol ettiği hazır köfte paketinin üzerindeki son kullanım tarihinin 1 ay geçtiğini gördü.

Ayşe Sare Dalıç kusmaya başlayınca özel bir hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Gıda zehirlenmesi yaşadığı belirlenen Ayşe Sare Dalıç, tedavinin ardından taburcu edildi.

MARKET HAKKINDA İDARİ PARA CEZASI

Avukat olan Hüseyin Dalıç, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Alo Gıda Hattı’na şikayetçi olup, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Serik İlçe Müdürlüğü tarafından markette denetim yapıldı. Denetimlerde son kullanma tarihi geçen çok sayıda ürünün satıldığı görülen market hakkında idari para cezası uygulandı.

10 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ

Hüseyin Dalıç, gelişmeler üzerine Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Serik 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde maddi ve manevi tazminat davası açtı. Hüseyin Dalıç, dilekçesinde olayın gelişimini anlatarak, “Davalının, davacıya karşı gerçekleştirdiği haksız fiil ve ayıplı mal nedeniyle, davacının ruhsal bütünlüğünün bozulması ile birlikte haksız fiil ve ayıplı mal nedeniyle duyduğu elem ve ızdırabın karşılığı olmasa da bir nebze olsun tatminini temin için, 10 bin lira manevi tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesini talep ederiz.” dedi.

“SON KULLANMA TARİHİ ÜZERİNDEN 1 AY GEÇMİŞ”

Yargılama sonucunda Serik 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, market yönetimini 6 bin lira manevi tazminata mahkum etti. Davayla ilgili hazırlanan gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı:

“Dava konusu ürünün son kullanma tarihinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen davalı tarafından satışa sunulduğu her iki tarafın da kabulünde olup, uyuşmazlık konusu değildir. Hatta Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen müzekkere cevabında davalı şirkete ait markette 15 Temmuz 2022 tarihinde yapılan denetimde her ne kadar şikayet konusu köftelere rastlanmasa da denetim esnasında son kullanma tarihi geçmiş ürünlere rastlandığı anlaşılmıştır. Davalı tarafından aynı köfteden küçük çocuğun velisi olan anne-babasının da yediği halde onlarda karın ağrısı ve bulantı olmadığı, sorunun küçük çocuğun tükettiği başka bir gıdadan kaynaklanmış olabileceği öne sürülerek, illiyet bağı olmadığı savunulmuşsa da son kullanma tarihi üzerinden 1 ay geçmiş ürünün yenmesi ile zarar oluşabileceği muhtemeldir. Dolayısıyla davalı şirketin ayıplı ürünü satışa sunmuş olması karşısında illiyet bağı olmadığından söz edilemez.”

“DAVA LEHİMİZE SONUÇLANDI”

Hüseyin Dalıç açıklamasında, “Dava lehimize sonuçlandı. 6 bin lira tazminata hükmetti mahkeme.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş