DOLAR 32,4291 0.2%
EURO 35,1096 -0.11%
ALTIN 2.322,360,16
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

114 okunma

SON DAKİKA HABERİ: ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan NTV’nin sorularını yanıtladı

ABONE OL
27 Nisan 2023 22:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi! 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 17 gün kaldı.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, NTV’den Seda Öğretir’in sorularını yanıtladı.

Sinan Oğan’ın açıklamalarından ve sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şöyle;

NEDEN ADAY OLDU?

İkinci tura kalacak oranda oy alacağımı düşünüyorum. Türkiye’nin daha iyi yönetilebileceği iddiasındayım. Çocukların okula, yatağa aç olarak gitmesini istemiyorum. Gençlerimiz yurt dışına rahat nefes almak için gitmesini istemiyorum. Ülkede adalet sistemi çökmüş durumda, ekonomi çökmüş durumda. Biz bugün teknoloji yatırımlarını konuşmamız gerekirken, öyle şeyler konuşuluyor ki. Türk milletini ve Atatürkçüleri temsil etmek için de aday oldum.

İKİNCİ TURDA RAKİBİNİZ KİM OLUR?

Sayın Erdoğan her zaman yenen taraf oldu. Sayın Erdoğan zorlasa da ben rakibimin Kılıçdaroğlu olduğunu tahmin ediyorum.

Asıl ana seçim 2-3 yıl sonra olacak. Kim kazanırsa kazansın ben de kazansam böyle olacak. Türkiye ekonomisi mevcut yapıyı kaldıracak durumda değil. Ben de parlamenter sistemden yanayım. Kazanırsam 5 yılda parlamenter sisteme geçilecek.

Net bir milyon normal artışın dışında oy var. 3 milyon insan deprem bölgesinin dışına gitti. Ne kadar hayatını kaybeden insan nüfustan düşüldü. Bunların yerine kimler oy kullancak bilmiyoruz.

Seçim güvenliği konusunda Sayın Kılıçdaroğlu’nu kendinden çok emin görüyorum sandık güvenliği konusunda. Biz her şeye rağmen sandıklara sahip çıkacağız.

İKİNCİ TURA KALMAZSA KİMİ DESTEKLEYECEK?

Benim hiçbir şüphem yok ikinci tura kalacağız. Şu an oyunu artıran tek aday benim. Diğer adayların oyları düşüyor. Bizim imkanlarımız diğer adaylar gibi değil. Eğer olur da bu bir seçim ilk turda kaybedersek, biz ilk önce partimize danışacağız, bizi destekleyen sivil toplum kuruluşlarına danışacağız. İkinci tura kalan adaylarla da görüşeceğiz.

Bizim yüzde 30’luk bir oy tabanımız var. Başlangıçta yüzde 3, yüzde 5, yüzde 7 böyle aralıklarla başladık. Şu anda yüzde7- 9 aralığındayız. 9-16 ve sonrasında da 16-30 ve üzeri aralığına çıkacağız. Seçime kadar çok hızlı bir grafik yükselişine şahit olacaksınız.

Televizyonlar bize çok yer vermiyor. Siz bize yer verdiniz sağolun. Ülkemizde medya üzerinde özgürlüğün olmadığı medya üzerinde baskının olduğunu görüyoruz.

ADAYLIKTAN ÇEKİLME İHTİMALİ VAR MI?

Ben kimsenin oyunu bölmek için aday olmadım. O çağrıların adresi ben değilim. Sayın Kılıçdaroğlu Türk milliyetçilerini temsil edemez. Sayın Erdoğan temsil edemez. Ben daha çok milliyetçilerden oy alan Sinan Oğan olarak bir milliyetçi aday var mı ki ben onun oyunu böleyim. Tek milliyetçi aday benimn ve dip dalgası var. Kimse milliyetçiliği gerçek anlamda temsil etmiyor. Şimdiye kadar bize devleti yönetme hakkı vermediler. Türk milliyetçileri yalnızca polis olsun, özel harekatçı olsun dediler.

“TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAK İSTİYORUM”

Ben iki şeyi hayal ediyorum. Türk milliyetçilerini bir çatı altında toplamak. Parti kurmak gibi bir düşüncem yok. Ben MHP’ye İYİ Parti’ye Zafer Partisi’ne oy veren Türk milliyetçilerinin oyuna talibim.

SIĞINMACILARI NASIL GERİ GÖNDERECEK?

Biz her şeyi hukuk ve insan hakları çerçevesinde yapacağız. Almanya’da bir kaçak yakalansa ne yapılır hemen sınır dışı edilir. Yakalanan sığınmcılar sınır dışı edilecek. Sığınmacılar nerede kalır, sığınmacı kamplarında. Depremzedelerden boşalan konteynerlerden sığınmacı kampları oluşturacağız. Biz kısmı sınırın öte tarafında bir kısmı bu tarafında olacak. Sığınmacıların tamamını oraya yerleştireceğiz. Sığınmacılara birçok hak verilmiş. Hastane bedava ilaç bedava. Devlet yardımlarını kaldıracağız. Devletin kurallarını işleteceğiz. Dükkan açıyor vergi vermiyor bu olmaz. Kanunen hiçbir sakınca yok. Bunu yapınca zaten sığınmacıların çoğu burada kalmak istemeyecek. Türkiye’de 250 bin dolara pasaport satılıyor. Türkiye’de vatandaş olmak bu kadar ucuz mu? 2 milyon askerlik tecrübesi olan sığınmacı var. Eline silah verilse orduya dönüşebilecek 2 milyon insan var Türkiye’de bu bir tehdittir. Türkiye’de. Türk kadının doğurganlık hızı 1,3, Suriyeli bir kadının oranı2,3. Aynı Suriyeli kadın İstanbul’a geldiğinde doğu7rganlık hızı 5,3’e çıkıyor. Bizim bu meseleye bakışımızın güvenlik ekonomik sosyal kültürel sonuçları var. Toplum sığınmacıları istemiyor. Sığınmcıların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayacağız. İstediği ülkeye gidebilecek.

SEÇİMDEKİ EKONOMİ VAATLERİ

İstanbul rabnta çok açık bir şehir. Yaklaşık 800 milyar dolar İstanbul’da bir rant ortaya çıkmış. Bir arsa için 5 kata kadar izin çıkmış. Sahibi gidiyor izni çıkarıyor. Niteliği değişiyor. Biz gecede 500 milyon lira değer artışı oluyor ve tek kuruş vergi vermiyor. Biz bunu bitireceğiz. Ben Türkiye’yi bir çip ve yapay zeka üretim merkezi haline getirmek istiyorum. Faiz neden enflasyon sonuç ekonomi politikası uygulamazsak ekonomi de düzelir. Türk milleti bugün asgari ücret olarak açlık sınırında ücret alıyor.

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş